CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

vladimiros petsas




Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από την ηλικία των 12 ετών παίρνοντας μαθήματα πιάνου και συμμετέχοντας στη χορωδία του Λεοντείου Λυκείου στο οποίο φοίτησε ως μαθητής.

Στην ηλικία των 15 ετών άρχισε να στρέφει το ενδιαφέρον του στα τύμπανα, ακούγοντας δίσκους ελληνικών και ξένων συγκροτημάτων, τραγουδιστών και σόλο μουσικών της ροκ και τζάζ της δεκαετίας του 70 - 80. Παράλληλα πήρε τα πρώτα του μαθήματα στα τύμπανα μέσα από τα λιγοστά ξενόγλωσσα βιβλία που κυκλοφορούσαν την εποχή εκείνη, αλλά και ερχόμενος σε επαφή και βλέποντας συναυλίες μεγάλων drummers όπως ο Γιώργος Τρανταλίδης, ο Τάκης Μαρινάκης, ο Billy Cobham και ο Elvin Jones. Άρχισε να παίζει με διαφορά ερασιτεχνικά συγκροτήματα και από την ηλικία των 17 ετών άρχισε να εργάζεται επαγγελματικά.

Το 1980 ερχόμενος σε επαφή με λατινοαμερικάνους μουσικούς που έπαιζαν στην Αθήνα, ανακάλυψε τον υπέροχο κόσμο των κρουστών οργάνων. Ξεκίνησε λοιπόν τη μελέτη των οργάνων αυτών μέσα από βιβλία αλλά και με μουσικούς της λατινικής Αμερικής. Γίνεται μέλος του συγκροτήματος Rasa de Cobre, που απαρτιζόταν από Έλληνες και λατινοαμερικάνους μουσικούς, παίζοντας τόσο σε κλαμπ όσο και σε συναυλίες, μουσική από τις Άνδεις και την Καραϊβική. Ως μέλος του συγκροτήματος αυτού συμμετείχε στην ηχογράφηση του δίσκου ''Latin'' του Γιώργου Νταλάρα, με τον οποίο συνεχίζει να συνεργάζεται ως session μουσικός μέχρι σήμερα. Την ίδια εποχή παράλληλα με τις σπουδές του στα Τ.Ε.Ι. Αθηνών, ( από όπου πήρε το πτυχίο του Ναυπηγού) δίνει εξετάσεις και εισάγεται την τάξη των κλασικών κρουστών του Ωδείου Αθηνών, όπου φοίτησε για τρία χρόνια.

Μέχρι σήμερα συνεχίζει την εξερεύνηση του θαυμαστού κόσμου μουσικής και ειδικά των κρουστών οργάνων, τόσο μέσω της μελέτης όσο και μέσω της συμμετοχής του τόσο σε παραστάσεις σε μουσικές σκηνές όσο και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως κρουστός και ως drummer.

Στα τόσα χρόνια της ενασχόλησής του με τη μουσική έχει συνεργαστεί με πολλούς συνθέτες όπως ο Σπύρος Σαμοίλης, ο Μάριος Τόκας, ο Ανακρέων Παπαγεωργίου, ο Δημήτρης Λάγιος, η Λένα Πλάτωνος κλπ. Συμμετείχε στην μεγάλη συναυλία του Βαγγέλη Παπαθανασίου με τραγουδίστρια την Moncerat Caballer και στην συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο Ηρώδειο με προσκεκλημένη την Emma Shapplin.

Εκτός από τον Γιώργο Νταλάρα, έχει συνεργαστεί με πολλούς τραγουδιστές και τραγουδίστριες όπως ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Κατερίνα Κούκα, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Αντώνης Καλογιάννης, η Χριστιάννα, η Λένα Αλκαίου, η Μαριάννα Ζορμπά, ο Μίλτος Πασχαλίδης κλπ.

Το 2005 παρακολούθησε, το διάρκειας 4 ημερών, 1ο Drummers Camp, που οργανώθηκε στην Αθήνα όπου δίδαξαν ο Dom Famularo, o Thomas Lang και άλλοι drummers.

Τελευταία του μόνιμη συνεργασία από το 2006 έως και σήμερα είναι με τον μεγάλο συνθέτη Γιάννη Σπανό, το ροκ συγκρότημα QUASAR ως drummer και το συγκρότημα εθνικ μουσικής TERRA ROSA ως κρουστός .